Kontorsflytt

Din partner för en smidig kontorsflytt

En företagsflytt kan vara en utmaning. Det finns så många detaljer att tänka på vid en kontorsflytt. Från att packa varje skrivbordslåda till att transportera stora möbler och utrustning. Samtidigt som du inte vill att er verksamhet ska bli lidande. Det kan kännas överväldigande, men det behöver inte vara det.

Med en gedigen erfarenhet inom branschen har vi hjälp massor av företag med att flytta kontor och utrustning över hela Sverige. 

 • Vår erfarenhet: Vi på JB Flytt har varit i flyttbranschen ett bra tag nu. Vi har sett allt, gjort allt och flyttat allt – från små kontor till stora företagskomplex. Vi vet vad som fungerar, och ännu viktigare, vad som inte gör det. Vi tar med oss den erfarenheten till varje jobb vi tar på oss.
 • Vårt team: Vårt gäng är inte bara anställda, de är flyttproffs. De har packat, lastat, transporterat och packat upp mer än de flesta människor gör under en livstid. De vet hur man hanterar allt från känsliga objekt till skrymmande kontorsmöbler. Och de gör det alltid med ett leende.
 • Våra kunder: Vi har haft nöjet att hjälpa hundratals företag att flytta till sina nya kontor. Och vet du vad? De verkar gilla oss ganska mycket. Men ta inte bara vårt ord för det – kolla in vad de har att säga om oss.

För att du ska känna dig trygg med oss är vi självklart helförsäkrade genom Trygg Hansa ifall olyckan skulle vara framme. Vi följer även de allmänna bestämmelserna för flyttning av kontorsinventarier.

Vi erbjuder allt som har med flytten att göra: packhjälp, emballering, lån av kartonger, flyttstädning, bortforsling av möbler eller montering och magasinering etc.

100+ flyttar
10+ års erfarenhet
flyttkartong på ett bord

Tre skäl till att välja JB Flytt

Trygga, säkra & flexibla flyttar


Skräddarsydd service


Konkurrenskraftiga priser

Kundrecensioner

Vad säger våra kunder

Lyssna på våra nöjda kunder! Ta del av deras berättelser och varför de valde JB Flytt för en smidig flyttupplevelse

Trevligt bemötande och de var omtänksamma och hela hanteringen kändes väldigt trygg och bra. Rekommenderas!

Sara S

Vänliga och flexibla flyttkillar. Försiktiga också så att inga möbler skadades.

Susanne P

Superduktiga flyttkillar, varsamma och kommunikativa. Var flexibla och hjälpsamma med grannar så de inte störde. Omtänksamma kring flytt och gav bra råd om städning. Riktiga stjärnor.

Magdalena C

Otroligt pålitliga och arbetsvilliga med stor kunskap.

Nils L

Kontakta oss för offert

Priser för en kontorsflytt

1 man + lastbil

Perfekt för mindre flyttar. En erfaren flyttare och en lastbil ser till att dina saker kommer fram säkert och i tid.

800 kr/h

2 man + lastbil

Passar de flesta företagsflyttar. Vårt team på två personer och en lastbil hanterar flytten lätt och säkert.

1200 kr/h

4 man + 2 lastbilar

För de största flyttprojekten. Vårt team på fyra personer och två lastbilar kan hantera de mest omfattande flyttarna.

2200 kr/h

Fastpris

Inga överraskningar, bara enkelhet med ett fastpris. Är du osäker på vad du ska välja? Kontakta oss så får du svar på dina frågor.

Varför JB Flytt?

Alltid bra priser

Vi tror på en transparent prissättning. Priset du får i offerten är alltid samma som på fakturan.

Alltid flexibla

Varje flytt är unik. Därför anpassar vi alltid vårt arbete efter dina specifika behov och önskemål.

Alltid försäkrade

Alla dina saker är försäkrade under hela flytten. Även våra anställda har full ansvarsförsäkring.

Dags att flytta? Förbered kontorsflytten – 10 tips 

Med rätt förberedelser kan kontorsflytten bli en smidig process. Här är en checklista för att hjälpa dig att förbereda din företagsflytt i Stockholm:

 1. Skapa en flyttgrupp: Utse en huvudansvarig för kontorsflytten och tillsätt en grupp som leder omlokaliseringen. Detta säkerställer att alla detaljer hanteras effektivt.
 2. Märkning: Märk varje kartong och möbel inför flytten. Detta hjälper din flyttfirma att placera objekt på rätt plats i det nya kontoret.
 3. Packa smart: Packa lätt och effektivt för att undvika skador på möbler och datorer under flytten.
 4. Ritning av den nya lokalen: Ge din flyttfirma en tydlig ritning på den nya lokalen. Detta underlättar logistiken och gör kontorsflytten smidigare.
 5. Involvera medarbetare: Få alla att känna sig delaktiga i kontorsflytten. Detta kan göra processen mer effektiv (exempelvis med nedmontering) och skapa en känsla av gemenskap.
 6. Säkerhet: Kontrollera säkerheten på den nya arbetsplatsen, inklusive larm och andra säkerhetssystem.
 7. Extra lager- och arkivhantering: Se över möjligheter till extra lager- och arkivhantering under flyttperioden. Hos oss finns möjlighet till magasinering. 
 8. IT-system: Fundera över hur IT-systemen ser ut på det nya kontoret och omförhandla de nya abonnemangen/avtalen.
 9. Kontakta fastighetsägaren: Kontakta din fastighetsägare i god tid för att undvika eventuella problem eller fördröjningar i samband med flytten. 
 10. Försäkring: Se över dina försäkringar och se till att de täcker eventuella skador som kan uppstå under kontorsflytten.

Kontakta oss för offert

Gör en offertförfrågan – vi återkommer med svar samma dag

Vanliga frågor & svar

Här hittar du svar på vanliga frågor och funderingar kring kontorsflytt och företagsflytt

Vad ska man tänka på inför en företagsflytt?

När det kommer till att förbereda en företagsflytt, är det viktigt att ha en genomtänkt plan. Det börjar med att förstå dina specifika behov och skapa en checklista för att hålla koll på allt. Att planera hela processen – före, under och efter flytten – är nyckeln till en smidig kontorsflytt. Detta inkluderar att organisera transporter, hantera montering och demontering av möbler, samt samordna med dina anställda.

Vilka flyttjänster ingår vid en kontorsflytt?

Vanliga flyttjänster inkluderar packning och uppackning av kontorsmaterial, montering och nedmontering av inredning, transporter samt återvinning och logistik. Det kan även inkludera flytthjälp med tunga lyft eller transport av värdefulla och känsliga föremål.

Transporteras våra saker säkert under flytten?

För att säkerställa att dina ägodelar transporteras säkert under själva flytten är det viktigt att anlita ett pålitligt flyttföretag med stor erfarenhet av att flytta kontorsinventarier och som följer gällande lagar och regler.

Hur lång tid tar det att flytta ett helt kontor?

Tiden det tar att genomföra en flytt  beror helt på volymen av bohag och kontorsinredning samt företagets specifika behov. Planera och kommunicera med flyttföretaget för att säkerställa en smidig process.

Hur minimerar vi störningar i arbetet under flytten?

För att minimera arbetsstörningar under kontorsflytten bör du planera flytten noggrant i förväg, informera anställda om processen och tidsplanen samt se till att alla nödvändiga logistik och förberedelser är på plats innan flyttdagen.